Tygelsjö Brukshundklubb har ett nära samarbete med Studiefrämjandet

https://www.studieframjandet.se

Bruksspår – Appell

Kursen är för dig som vill lära dig grunderna i att spåra med hund. Bruksspår ingår som ett moment när man tävlar i Bruks. Att spåra innebär att hunden i lina följer vittring i marken från människa. Spåret leder till ett slut som kan vara något hunden gillar och som är en slutpinne när hunden lärt sig spåra. Hunden skall då också hitta ett antal pinnar i spåret. Du kommer att lära dig spårarbete och dessutom hur du lägger spår. Kursen är på sex tillfällen varav en kväll med teori och fem gånger spår i skogen.
Pris: 1600 kr
Dag och tider
 • Se webbutiken


Brukslydnad – Appellklass I & II

Förkunskaper: Måste ha gått Allmänlydnad I och II
Kurserna är avsedd för dig som ska tävla bruks. Moment som ingår i Appellklass I är de grundläggande lydnadsmoment såsom att gå fot, gå före, inkallning, apportering, hopp och platsliggande. I denna kurs ingår inte specialmomentet såsom spår, sök, rapport mm I kursen Appellklass II ingår förutom grundmomenten även spår.
Pris: 1500kr
Dag och Tider
 • Se webbutiken


Tävlingslydnad: Startklass

Förkunskaper: Måste ha gått Allmänlydnadskurs
Kursen är avsedd för dig som är intresserad av att tävla. Moment som ingår är: Följsamhet, Inkallande, Sitt under marsch, Apportering, Fjärrdirigering, Hopp över hinder och Helhetsintryck.
Priser
 • 1500.00 kr

Dag och Tider
 • Se webbutiken


Unghundskurs (7-12 månader)

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs. Kursen är avsedd för unghundar 7-12 månader.
Kursen är avsedd för dig som har en unghund som är mellan 7 och 12 månader gammal. Under kursen tränar vi på kontakt, följsamhet, inkallning, sitt-sitt kvar och ligg-ligg kvar. Syftet med kursen är att ge dig verktyg och kunskap om hur du utvecklar en bra relation till din hund och hur ni skapar goda vardagsvanor. Kursen innehåller både teori och praktik samt diskussioner kring livet med unghunden. Kursens innehåll anpassas efter deltagarnas behov.
Priser
 • 1400,00 kr

Dag och Tider
 • Se webbutiken


Nose work

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs för Nose Work nybörjare.
Nose work är en snabbt växande aktiverings- och tävlingsform, som kort beskrivet går ut på att hunden ska hitta en droppe av ett hydrolat som placerats ut i olika miljöer. Alla hundar mår bra av att arbeta med nosen och Nose work är därför en träningsform som lämpar sig väl för alla sorters hundar, helt oberoende av vad de tränat innan. Alla, stora som små, från valpar till ”pensionärer”, är välkomna. Vi erbjuder Nose Work Nybörjare, Nose Work Fortsättning och Nose Work mot tävlingsklass 1.
Länk till Svenska Nose Work Klubbens beskrivning:
Priser
 • 1600,00 kr

Dag och Tider
 • Se webbshoppen


Träningsgrupp

Förkunskaper: Vissa kunskaper krävs då instruktörer inte alltid finns vid varje tillfälle.
Träningsgrupper är uppbyggda på individuella träning. Alla kommer att hjälpas åt vid behov. Avgiften innefattat tillgång till: Klubbstuga (kök, toaletter, ljus på appellplan kvällstid)
Priser
 • 300,00 kr/ halvår

Rallylydnad
 • Måndagar kl 19:00

  Ansvarig för träningsgruppen har tävlingsvana
   

Lydnad
 • (dag & tid meddelas när aktuellt)
   

Specialsök
 • (dag & tid meddelas när aktuellt)


Rallylydnad

Förkunskaper: Se respektive kurs
Om rallylydnad: Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden ”kör” en bana enligt ”kartläsarens”, förarens, anvisningar. Anvisningarna finns på skyltar med ca 3-5 meters avstånd som både visar vägen och vad som ska genomföras.
Priser
 • 1500,00 kr

   

Dag och Tider
 • Se webbshoppen


Allmänlydnad I och II

Förkunskaper för Allmänlydnad I är: Hunden ska vara 1år och bör gått Valp- och/eller Unghundskurs
Allmämlydnad I är avsedd för hundar över 1år. Under kursen tränar vi på kontakt, följsamhet, inkallning, sitt kvar och ligg kvar. Nya moment är tex stå kvar och apport. Syftet med kursen är att jobba vidare med vardagslydnaden och få stabilitet i momenten. Kursens innehåll anpassas efter deltagarnas behov. I Allmänlydnad II bygger vi ytterligare vidare med vardagslydnaden och få stabilitet i momenten.
Priser
 • 1500,00 kr

Dag och Tider
 • Se webbutiken


Valpkurs (Valpar 4-6 Månader)

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs men valpen ska fått sin 12 veckors vaccinering.
Kursen är avsedd för dig som har en valp som är mellan 4 och 6 månader gammal. Under kursen tränar vi på kontakt, följsamhet, inkallning, sitt och ligg. Syftet med kursen är att ge dig verktyg och kunskap om hur du utvecklar en bra relation till din hund och hur ni skapar goda vardagsvanor. Kursen innehåller både teori och praktik samt diskussioner kring livet med valp och som ny hundägare. Kursens innehåll anpassas efter deltagarnas behov.
Priser
 • 1400,00 kr

Dag och Tider
 • Se webbutiken